Vi er på jakt etter servicepartnere / We are looking for service partners | Kontakt oss / Contact us

Ukategorisert

2018-11-12

Klassisk: Fiskebeinsmønstrede gulv er tilbake

Alle som dekorerer eller renoverer hjemmet har sin egen unike stil og ideer for å skape et hyggelig miljø. Gulvet er et viktig element i hjemmestilen, det dikterer ofte vårt valg av andre innredningselementer. Vi har intervjuet designeren Miglė Gruodytė, fra interiørdesignstudioet Dudesign, om de utbredte gulvmotene. Intervjuet ble inspirert av det nye studioprosjektet i et privathus i Vilnius.

 

Senovinis parketas

Eldre mennesker husker tiden da fiskebeinsparkett var dominerende. Nå om dagen omtaler vi ofte denne stilen som «gammeldags». Du valgte også fiskebeinsparkett fra «Medžio stilius». Vil du si at dette mønsteret har fått sin renessanse?

Ja, fiskebeinsmønsteret opplever virkelig en renessanse, og selv om det vekker nostalgiske følelser hos den eldre generasjonen litauere, går den yngre generasjonen også med glede for denne typen gulv. Dette standardmønsteret passer til en autentisk vintagestil og hvis du vil ha litt mer luksus i interiøret ditt, kan du ikke velge feil med den franske fiskebeinsstilen.

 

Hva er det ideelle hjemmet for denne typen parkett? Hvordan skal det matches med resten av interiøret?

Modernus parketas eglute

For eiendommer i gamlebyen anbefaler jeg denne parketten på det sterkeste, spesielt når rammen er unik og autentisk. Det er to måter å matche dette gulvmønsteret på og de er veldig forskjellige fra hverandre. En av dem er å vurdere eiendommens historiske bakgrunn og koordinere den med flere kjennetegn som knyttes til en historisk eller klassisk stil, for eksempel naturstein, gipslister (stukkatur), en art deco-stil, en vintage-stil, møbelfronter med paneler og tunge fløyelsstoffer. Eller du kan gå for en moderne tilnærming ved å bruke den nyeste teknologien, kanskje til og med uortodokse fargekombinasjoner, noe jeg gjorde med den boligen du nevnte. Generelt sett, hvis vi ser vekk fra den tradisjonelle eikefargen, ser dette fiskebeinsmønsteret allerede moderne ut.

En annen måte er å la gulvet være midtpunktet og utforme resten av innredningen utelukkende etter det som er moderne. Dette skaper et litt galleri-lignende inntrykk, sånn som vi ofte ser i kunstgallerier.

.

 

Šviesus parketas

La oss snakke om farge. Til prosjektet ditt valgte du rødbrunt, hvilke farger er populære nå om dagen? Hva er populært i Litauen og andre land?

Jeg har lagt merke til at kundene våre stadig sjeldnere ber om naturlig eikefarge, de pleier å eksperimentere med grånyanser og går oftere og oftere mot det ekstreme. De velger gulv som er lette, gråaktige, eller hvite, men også de som er veldig mørke og rike på farger. Folk er litt lei av gyllent treverk og ønsker å gjøre hjemmet sitt trivelig gjennom tekstiler og møbler, noe som er lettere å få til med mer nøytrale gulvfarger.

 

Kan vi si at vi savner naturlig tregulv og går tilbake til det? Du bruker eikeparkett. Hva gjør det så spesielt? Hvilke egenskaper og kjennetegn har det sammenlignet med andre gulv?

Natūralus medinis parketas
Natūralus medinis parketas

Det er en naturlig treparkett.

Uten tvil, hovedkriteriet for meg er den naturlige følelsen. Jeg elsker å gå barbeint hjemme og hater derfor syntetiske gulv – selv ikke fliser er veldig behagelige gulv for meg. For boligområder som ikke har spesielle hygieniske krav, anbefaler jeg alltid naturlig tre. Jeg er trollbundet av følelsen, utseende og til og med lukten av den oljebehandlede overflaten. Jeg elsker spesielt muligheten til å restaurere et eikegulv, noe jeg alltid legger vekt på når jeg snakker med kundene mine – det kan du ikke gjøre med laminerte overflater. Det jeg ikke liker i det hele tatt er at et syntetisk dekke lagt over et oppvarmet gulv vil frigjøre giftige stoffer i luften. Eikeparkett er i denne forbindelse økologisk.

 

Takk, for intervjuet.

www.dudesign.lt

Dudesign er en interiørdesignstudie under tilsyn av designer Miglė Gruodytė.

«Vi lever etter prinsippene for funksjonalitet og estetikk, tar hensyn til detaljer og ser etter sammenfiltrede enkle løsninger, fordi det geniale ligger i det naturlige!

Innredning er mer enn bare en harmoni av farger og materialer; det er en nøye forhåndsbestemt handlingsplan mot et trivelig, og aller viktigst, et komfortabelt hjem. Vi fokuserer på funksjonalitet, estetikk og ergonomi. Vi designer alle typer innredninger, fra boliger til offentlige innredninger.»

Susisiekite!

Ring oss +47 922 71 725
Send oss en e-post info@oakstyle.no

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert
  Ditt telefonnummer vil ikke bli publisert

  Susisiekite!

  Ring oss +47 922 71 725
  Send oss en e-post info@oakstyle.no

  Susisiekite!

  Ring oss +47 922 71 725
  Send oss en e-post info@oakstyle.no