Vi er på jakt etter servicepartnere / We are looking for service partners | Kontakt oss / Contact us

Firma nyheter

2018-10-19

Eikegulv farget av en italiensk mester fra Mastri Toscani-kolleksjonen.

Medines grindys Toskanos kolekcija1

Hvilke farger er populære på tregulv i år? Er det noe som heter unike kunstnerfarger til gulvet? Er gulvet virkelig et av nøkkelelementene i interiøret, som krever at det tas hensyn til både funksjonalitet og stil? Dette er blant de spørsmålene som dukker opp hos alle som innreder og renoverer hjemmet sitt.

I høst hadde «Medžio stilius», et litauisk firma som har vært i virksomhet i nesten tjue år som produserer eikegulv, dør- og trappedesign, noen gode nyheter til kundene sine som er på jakt etter nye gulv. De åpnet også for nye kreative muligheter for arkitekter og interiørdesignere med den unike samlingen av gulvfarger under den italienske tittelen Mastri Toscani (Toskanske mestere). Mannen bak denne fargesamlingen er Enrico Piselli, en italiensk designer som er stolt av sine toskanske røtter og har oppnådd suksess i samarbeidet med litauiske håndverkere.

Våren 2017 så selskapets fabrikk i Vilkija lanseringen av et eksperiment, som i dag blir kronet av denne enestående samlingen av toskanske farger: eik belagt i farger inspirert av naturen i Sør-Italia, som da brukes til å produsere gulvbord. Dette er med på å skape en unik stil og et trivelig hjem med en utbredt italiensk følelse og varme, de typiske rødbrunetonene på de solkyssede slettene i Toscana, de hvite fortauene på torgene, den brune fargen og intensiteten i det fruktbare landet.

«Vi betrakter alltid eik som en spesielt enestående tresort, og ikke bare på grunn av dens robusthet og lange levetid: vi har veldig tro på dens kunstneriske, stilmessige og funksjonelle verdi. Eikens naturlige skjønnhet er unik. Og når vi først har lagt til varme, autentiske nyanser fra Toscana som er beriket med kunstnerens følelser, blir resultatet bare svimlende», sa Giedrius Leliūga som er grunnlegger og administrerende direktør for «Medžio stilius».

Hvert eikebord viser furer og linjer, det finnes ingenting som ligner, repeterende motiver, tidens tann som treet har forvitret i hundre år speiles i treet som ingenting annet. Enrico Piselli, mannen bak samlingen, sier: “Jeg kombinerer to ting jeg brenner for: eik og Toscanas vakre natur. Det er en spesiell ære å jobbe med eik her i Litauen. Jeg er fascinert av den toskanske varmen og fargene i landskapet, derfor pleier jeg å si at jeg ikke skaper farger, jeg henter dem fra naturen. Jeg samarbeider med «Medžio stilius» -teamet og har frihet til å skape, jeg har eik av ypperlig kvalitet, og jeg har mine litauiske kolleger som vet hva de gjør. Og min definisjon av resultatet er enkel: “Classico, Naturale, Toscano, Bello” (klassisk, naturlig, toskansk skjønnhet)”.

Fargene er unike, hver og en av dem ble designet individuelt ved hjelp av komponenter importert fra Italia. Det å blande dem med vann og forskjellige pigmenter bevarer eiketreverkets naturlige utseende. Designeren fremhever at fargen ikke dekker treverket helt, slik at furene og linjene og hele det «naturlige designet» av eik er synlig for øyet og merkbart for bare føtter. Kolleksjonen ble designet ved å gå fra en mørkere og mer intense fargen mot lysere og noen ganger gråere nyanser. Men naturens originale verk – eikens naturlige tekstur – er synlig hele veien.

Navnene på fargene i kolleksjonen ble heller ikke tilfeldig valgt. Designeren gav navn til hver farge etter det stedet, den landsbyen, det fjell eller den dalen som hadde inspirert ham. Farnetella, Siena, Pienza, Montalcino og så videre. Alle som innreder hjemmet sitt, vil glede seg over en italiensk følelse akkurat som de vil glede seg over et stykke av det vakre Toscana. Mastri Toscani er nå tilgjengelig i alle «Medžio stilius» -utstillingslokaler i Litauens viktigste byer.

Susisiekite!

Ring oss +47 922 71 725
Send oss en e-post info@oakstyle.no

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert
  Ditt telefonnummer vil ikke bli publisert

  Susisiekite!

  Ring oss +47 922 71 725
  Send oss en e-post info@oakstyle.no

  Susisiekite!

  Ring oss +47 922 71 725
  Send oss en e-post info@oakstyle.no