Vi er på jakt etter servicepartnere / We are looking for service partners | Kontakt oss / Contact us

Blogg

2020-04-11

Fra historien om gulvmønster

Fiskebeinsmønster

Mangfoldet av tregulv er enormt. Men det er mønster som trigger vår nysgjerrighet og inviterer oss til å utforske opphavet. La oss starte med fiskebeinsmønster da vi hos ECOWOOD kan skilte med et omfattende utvalg av eikegulv med fiskebeinsmønster.

De tidligste eksemplene på fiskebeinsmønsteret kan sees i de intrikate smykkene til den gamle egyptiske eliten og i stoff med opprinnelse i det antikke Italia. I det romerske imperiet ble fiskebeinsmønsteret brukt i brosteinslagte veisystemer for å skape ekstremt holdbare og stabile gjennomfartsveier.

Fiskebeinsmønsteret har fått navnet sitt på grunn av likheten med skjelettet til en sildefisk, og er en formasjon av rektangler i et repeterende mønster.

Fiskebeinsgulv brukes ofte for å gi et rom en følelse av å være sofistikert og det formidler en kombinasjon av klassisk og moderne følelse og berøring. Mønsteret er den dag i dag populært å bruke på gulv. Rom som inneholder dette mønsteret gir en følelse av historie og tradisjon, eller ved at farger og materialer blandes, skaper det en moderne vri på en kjent favoritt.

3408 balta Medzio stilius medines grindys eglute

Våre eikegulv med fiskebeinsmønster er enda mer imponerende ettersom eiken i seg selv glitrer med naturlig design som er subtilt dekket med en SAICOS-olje fra Tyskland. Det er ikke rart at designere har tatt imot mønsteret i boliger- og kommersielle applikasjoner.

 

Chevron

Chevrondesign er et annet imponerende gulvmønster. V-formen er karakteristisk for mønsteret. Chevronmønsteret finnes i uniformer som brukes av politifolk og det er mye brukt i interiørdesign og heraldikken. Det antas at mønsteret oppsto i Hellas 1800 f.Kr. noe bevisene indikerer. Imidlertid har det blitt oppdaget nye eksempler på at det var brukt i Frankrike, i heraldikken i Normandie. Det er veldig sannsynlig at chevron-gulvet har sin opprinnelse akkurat der.

3490 juodmedis Medzio stilius medines grindys eglute

Chevron-tregulv er en av metodene for å gjøre inntrykk av at et rom er større enn det faktisk er, eller for å skape en optisk illusjon om at det’ er bredere eller lenger. Det er derfor chevrongulv blir mer populært blant eierne av mindre hus, eller rom der folk vil skape en følelse eller illusjon om at rommet er mer romslig i dag. Mønsteret skaper en visuell forandring av proporsjonene i et rom.

medines grindys eglute 3481 riesutas rustikas Medzio stilius

ECOWOOD produserer chevrondesign i konstruert eikegulv. Konstruerte eikegulv er en veldig universell gulvløsning. Det kan legges i alle rom og er forenelig med gulvoppvarming. I tillegg har det en viss fordel med hensyn til stabilitet og holdbarhet sammenlignet med heltre alternativer. Det’ er perfekt hvis du vil få et lite rom til å se større ut, men det ser også flott ut i større rom. Denne moderne og innovative gulvløsningen er fin for de som ønsker å skille seg ut og ser etter noe uvanlig.

Vi leverer spesialtilpassede bestillinger, hver kunde får derfor et upåklagelig resultat og kan nyte fordelene med eik i årene som kommer.

Oak flooring: 3418 Pear, Rustic, Chevron.

Susisiekite!

Ring oss +47 922 71 725
Send oss en e-post info@oakstyle.no

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert
  Ditt telefonnummer vil ikke bli publisert

  Susisiekite!

  Ring oss +47 922 71 725
  Send oss en e-post info@oakstyle.no

  Susisiekite!

  Ring oss +47 922 71 725
  Send oss en e-post info@oakstyle.no